שיטת בנייה מתועשת

היא יעילה וחסכונית, היא מהירה יותר והיא נפוצה היום בישראל, בפרט בפרויקטים גדולים יחסית. אם עדיין לא הכרתם אותה, בואו נכיר את אחת משיטות הבנייה המתקדמות – שיטת בנייה מתועשת. על התהליך, היתרונות וגם החסרונות, במאמר שלפניכם.

אנחנו בחברת 'אפיק' לא מתעסקים בבנייה מתועשת, אך אם אתם לקראת בנייה או שיפוצים  וצריכים ניסור בטון, צרו קשר ותקבלו מחירים מהסרטים.

יתרונות בנייה מתועשת

יתרונות בנייה מתועשת

בשנים האחרונות זוכה השיטה הזו לפופולריות הולכת וגוברת, ולכן חשוב להכיר את היתרונות המרכזיים שיש לבנייה מתועשת להציע:

  • קצב מהיר: בהשוואה לשיטות בנייה אחרות, שיטת בנייה מתועשת היא מהירה יותר, בשל האופן בו מורכבים החלקים השונים של המבנה (ועל כך נרחיב עוד בהמשך).
  • חיסכון כלכלי: פרויקטים גדולים הם לרוב יקרים מאוד בשל זמן העבודה הממושך והעלויות הנלוות, אך רבות מהעלויות הללו נחסכות בפרויקטים של בניה מתועשת.
  • חיסכון בכוח אדם: בשל אופי השיטה יש צורך בכוח אדם מצומצם יותר, ואף במספר נמוך יחסית של בעלי מקצוע, מה שמשפיע גם על עלויות הפרויקט.
  • תוצאה מדויקת: מאחר וחלקים מהמבנה מגיעים אל האתר כאשר הם מוכנים להרכבה, רמת הדיוק נעשית גבוהה יותר.
  • טוב לסביבה: מאחר והעבודה מתבצעת בחלקה מחוץ לאתר הבנייה, כמות הרעש והפסולת יורדת משמעותית, לשמחתם של אלה המתגוררים בקרבת האתר.

חסרונות בנייה מתועשת

לצד היתרונות שלה, אי אפשר שלא להתייחס גם לחסרונות של שיטת הבנייה המתועשת:

  • עיצוב מוגבל: שיטות בניה שונות מספקות גמישות עיצובית רבה יחסית, אבל בשיטת הבנייה המתועשת גמישות זו מוגבלת למדי.
  • הרכבה מורכבת: כאשר החלקים שיש לשנע אל האתר גדולים מאוד, הם הופכים את הפרויקט כולו למורכב יותר, מה שיכול להשפיע גם על עלות השינוע וההרכבה.

מהם השימושים הנפוצים לשיטת הבנייה המתועשת?

באופן כללי, שיטת בנייה מתועשת מבוססת על הכנה של חלקים מהמבנה מחוץ לאתר הבנייה, והובלתם אל המקום לצורך המשך תהליך הבנייה. זהו צעד שנועד לחסוך זמן יקר, ולכן לרוב בנייה מתועשת מתאימה כאשר מתוכנן פרויקט בנייה גדול – עם לוח זמנים קצר יחסית. זה נכון בין אם מתוכנן מבנה מגורים ובין אם מבנה משרדים או מתחם תעשייתי, ואין ספק כי מדובר בשיטת בנייה שיכולה להתאים לפרויקטים רבים ומגוונים מאוד, בפרט ככל שהיקפם גדול יותר. אין ספק שעם הזמן, יהיה שימוש נרחב יותר ויותר בבנייה המתועשת בכל תחומי הבניה וסוגי הבניינים.

איך עובד תהליך הבנייה בפועל בשיטת הבנייה המתועשת?

העבודה בשיטת הבנייה המתועשת מתבצעת ברובה מחוץ לאתר עצמו. למעשה, חלקים מסוימים של המבנה מיוצרים באמצעות טכנולוגיות ייחודיות במפעל, ורק לאחר מכן ניתן להובילם אל אתר הבנייה לצורך הרכבה והמשך תהליך הבנייה. הנה הסבר מפורט על שלבי העבודה מהתכנון – ועד לקבלת האישורים הדרושים.

תכנון

בשלב הראשון מתבצע תכנון מדויק של הפרויקט לפרטי פרטים, ובאופן ספציפי יותר של החלקים אשר מיוצרים מחוץ לאתר הבניה. בשלב התכנון יש להתייחס לסוג המבנה (מגורים או מסחר), האלמנטים הנדרשים לבנייתו וכו'.

אולי יעניין אתכם – היתר בניה – המדריך המלא >>

ייצור

בשלב הבא יתבצע הייצור עצמו, באמצעות כלים טכנולוגיים מתקדמים. טכנולוגיות אלה הן שמאפשרות יצירה של חלקים באופן מודולרי ובהתאמה אישית לצרכי הפרויקט. כל האלמנטים מיוצרים ברמה גבוהה מאוד במפעל, וכמובן על פי תוכנית העבודה שהוגדרה.

הכנת האתר

בזמן שהחלקים של המבנה נמצאים בייצור, מתחילה גם העבודה בשטח, כאשר בשלב זה ההתמקדות היא בהכנת הקרקע. כוח האדם הפועל במקום יבצע פעולות חפירה, פינוי ויישור של הקרקע, וכמובן יותקנו תשתיות שונות כמו מים, חשמל או ביוב.

הובלה והרכבה

כאשר הרכיבים של המבנה מוכנים, ניתן להוביל אותם באופן בטוח ומסודר לאתר הבנייה. בשלב זה יסודות המבנה קיימים, והאלמנטים שיוצרו מחוץ לאתר מגיעים אליו לצורך המשך העבודה. המשמעות היא שחלק ניכר מהעבודה כלל אינו מתבצע במקום, לרווחתם של כל הסובבים, וכפי שהזכרנו קודם, זה יתרון משמעותי מאוד.

עבודות גמר

אחרי שהחלקים יוצרו והגיעו אל האתר, וגם הורכבו בהתאם לדרישות וצרכי הפרויקט, כל שנותר הוא לבצע עבודות גימור פנימיות וחיצוניות. במילים אחרות, זה השלב בו יותקנו הרצפות, החלונות והדלתות, תתבצע הצביעה ויותקנו גם מערכות שונות, לרבות מערכות אינסטלציה או מיזוג. עם השלמת עבודות הגמר יבוצעו בדיקות איכות, אשר עם השלמתן ניתן לקבל את האישורים הנדרשים.

מה ההבדל בין שיטת בנייה מתועשת לשיטת בנייה טרומית?

לכאורה, שיטת בנייה מתועשת אינה שונה משיטת בנייה טרומית. חלקים מהמבנה מיוצרים מחוץ לאתר בשתי השיטות, ורק לאחר מכן הם מגיעים אל האתר להרכבה והמשך תהליך הבנייה. אלא שניתן לזהות הבדל אחד מובהק בין שתי החלופות, והוא קשור בחלקים עצמם, אלה המיוצרים במפעל ומגיעים אל האתר.

בשיטת הבנייה המתועשת הרכיבים המיוצרים הם למעשה חלקים מהמבנה כמו קירות, עמודים ואפילו תקרות. לעומת זאת, בשיטת הבנייה הטרומית ניתן ליצור יחידות מבניות שלמות, הכוללות את הקיר, הרצפה, העמודים ושאר הרכיבים הנדרשים. בצורה פשטנית אפשר לומר שמדובר בסוג של פאזל, כאשר יחידות מבניות שלמות מגיעות אל האתר ומורכבות יחד ליצירת מבנה שלם, וזאת בהשוואה לשיטת הבנייה המתועשת שבה מרכיבים את היחידות הללו באתר, לאחר שחלקים מתוכן יוצרו במפעל.

לסיכום

לאור היתרונות הברורים שיש לה להציע, ובוודאי לנוכח החיסכון המשמעותי בזמן עבודה, אין ספק בתועלת שיש לשיטת הבנייה המתועשת להציע. אפשר גם להבין איך הפכה השיטה לפופולרית בשנים האחרונות, ולא רק בזכות החיסכון בעלויות וזמן, אלא גם בזכות התוצאה האיכותית והמרשימה.

אם אתם צריכים שירותי ניסור או קידוח בטון למבנים בשיטת הבנייה המתועשת או לכל סוג מבנה – לקבלת הצעת מחיר אצלכם באתר וללא התחייבות, אנחנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר עוד היום!

Picture of אפיק - ניסור וקידוח בטון

אפיק - ניסור וקידוח בטון

נעים להכיר, אנחנו חברת אפיק - ניסור וקידוח בטון, אנחנו נמצאים בתחום כבר למעלה מ-10 שנים,
יש לנו צוותים בפריסה ארצית, ואנחנו שמים את הלקוח במרכז, זו גם הסיבה שכל אחד מהלקוחות שביצענו עבורם עבודה ממליצים עלינו - תרגישו חופשי לבקש מספרים.
כל אחד מן הצוותים שלנו מצוייד בכל הציוד כדי שיוכלו לעשות את העבודה ולצאת לכיוונכם ברגע שהרמתם לנו טלפון, וכך אנו יכולים לתת לכם את השירות הטוב ביותר.

בנייה מתועשת - כל מה שחשוב שתדעו
מאמרים נוספים בנושא
היתר בניה - כל מה שחשוב שתדעו
היתר בניה – המדריך המלא

היתר בניה הוא אישור שמתקבל ע"י הועדה המקומית לתכנון ובניה לטובת ביצוע עבודות של בניה חדשה, הריסות או שינויים בבניה קיימת. במאמר הבא נסביר:  אנחנו

קרא עוד »
בטון שחור
בטון שחור – המדריך המלא

בטון שחור הוא למעשה בטון רגיל, שבתהליך העבודה מוסיפים לו פיגמנט, על מנת להעניק לו את הצבע השחור.  במאמר הבא נדבר על השימושים הנפוצים של

קרא עוד »
חסרונות בנייה רוויה
חסרונות בנייה רוויה

את צמד המילים הזה, בנייה רוויה, אפשר להציג באמצעות אחת משתי הגדרות.  על פי ההגדרה הראשונה, בנייה רוויה מתייחסת לשימוש בחומרים ממוחזרים, במטרה לצמצם את

קרא עוד »

באים עד אליכם להצעת מחיר מדויקת
בחינם וללא התחייבות! קבענו?

השאירו פרטים או חייגו אלינו למספר 077-2313-009